Documentals

«Els informatius són els diaris, els documentals són els llibres.»
Xavier Bosch

Revolutionary Quartet, l'enigma Gerhard

Premi In-Edit al millor documental 2023

Robert Gerhard, el compositor que va fer evolucionar la música des de la clàssica fins a l’electrònica, va morir a Cambridge el 1970. S’hi havia exiliat fugint de la Guerra Civil espanyola i s’hi va estar 30 anys. De la mà del Quartet Gerhard, el documental rescata de l’oblit aquest músic de Valls, considerat un dels més importants de la segona meitat del segle XX, i resol els misteris polítics, musicals i familiars d’aquest injust oblit.

Tràiler a Youtube

Contingut relacionat

  • “El palmarès del Festival In-Edit més multitudinari dels seus 21 anys d’història” a ccma.cat – 5/11/2023
  • “Gerhard, el pioner amagat”, d’Ana Maria Dávila a tempsarts.cat – 1/11/2023

La Fleur (Josep Carreras)

Josep Carreras, quan estava al cim com a tenor de renom mundial, li van diagnosticar una leucèmia limfoblàstica aguda de molt mal pronòstic. Un mèdicament experimental li va salvar la vida. En agraïment a la ciència i a la gent que li va donar suport, va crear la Fundació JC contra la leucèmia per tornar a la societat tot el que li havia donat. Aquesta és una història de superació i de compromís que emociona i reconforta.

La Fleur a Youtube

Estadi Johan Cruyff: camí dels somnis

Johan Cruyff, mite del futbol i del Barça, va morir el 2016. L’agost de 2019, el Barça inaugurava, amb el seu nom, el nou estadi per a 6.000 persones, dins de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. El camp està destinat a l’equip femení i al filial, on els joves juguen camí del somni d’arribar algun dia al primer equip.

El documental fa el seguiment arquitectònic de la demolició del Mini Estadi i de la construcció del nou Estadi Johan Cruyff fins a la seva inauguració.

Camí dels somnis a barça tv +

Sant Jordi des de dins

Curtmetratge documental. El director de cinema Josep Badell fa el seguiment de Xavier Bosch de tota la jornada de Sant Jordi 2023. Entrevistes, dedicatòries, corredisses i, sobretot, contacte amb els lectors.
Més reportatges a Premsa
Francès
Búlgar

Presentacions de novel·les al món

Montreal, Leipzig, Sofia, Frankfurt, Múnic són ciutats que han convidat Xavier Bosch a presentar les seves novel·les.
Totes les traduccions